Gay Pride: vol is vol

Wie zich nog wil aanmelden voor de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam heeft pech. De organisatie kreeg de afgelopen tijd meer dan honderd aanmeldingen. In de hoofdstedelijke grachten is plek voor maximaal tachtig vaartuigen. De inschrijving was niet eerder zo snel vol, aldus organisator Pro Gay.

Vorig jaar meldden zich ook meer deelnemers aan dan het beschikbaar aantal plekken. "Daarom hebben we dit jaar gewerkt met maximale aantallen boten per categorie om iedereen een kans te geven deel te nemen", zei bestuurslid Hugo Braakhuis. Hij liet weten dat Pro Gay overdonderd is door de animo.

Volgens de organisatie is het niet mogelijk meer dan tachtig boten te laten meevaren. "De grachten zijn niet van elastiek en nu zit er al vier uur tussen de eerste en laatste boot", meent Braakhuis.

Pro Gay wil volgend jaar overgaan op loting bij de inschrijving. Deelnemers die dit jaar niet van de partij kunnen zijn, maken daarbij drie keer zoveel kans op een plek in de Gay Pride. Ook boten die dit jaar voldoende punten scoren voor creativiteit, aankleding en gay-uitstraling hebben een streepje voor.

 


Gay Pride: vol is vol  (foto: DAG)