Premier: 'Laffe aanval' op Kamp Holland

Premier Jan Peter Balkenende en minister Eimert Van Middelkoop (Defensie) hebben gisterenavond hun afschuw uitgesproken over de aanslag op Kamp Holland in Afghanistan. Daarbij kwam een 20-jarige militair om het leven; vijf anderen raakten gewond.

"Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van soldaat Azdin Chadli. Hun verdriet is bijna niet voor te stellen. Het kabinet leeft intens met hen mee", aldus Balkenende gisterenavond in een eerste reactie.

"We denken ook aan de gewonden en hun naasten. We hopen op een voorspoedig herstel. En niet in de laatste plaats aan de Nederlandse mannen en vrouwen in Afghanistan, die vandaag een collega verloren bij de laffe aanval op Kamp Holland."

Minister Eimert van Middelkoop noemde het bericht een grote schok. "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden, de gewonden en de eenheid van soldaat eerste klasse Azdin Chadli", zei de minister vanuit de Roemeense havenstad Constanza.

"De afgelopen maanden was het rustig in Uruzgan en werd hard gewerkt aan veiligheid en opbouw." De minister bezoekt in Roemenië een internationale marine-oefening en werd vlak na aankomst van het slechte nieuws op de hoogte gesteld.

Op de website van Defensie is inmiddels een condoleanceregister geopend voor de gesneuvelde soldaat Azdin Chadli.


Premier: 'Laffe aanval'  (foto: DAG)