Vermiste hond overleeft 4 maanden op eiland

Een Australische hond heeft zichzelf vier maanden in leven gehouden op een eiland nadat hij overboord was geslagen.

Sophie Tucker sloeg in november overboord tijdens een tripje op zee. De boot raakte een stevige golf en toen de booteigenaren achterom keken was de hond verdwenen. Een korte hevige zoektocht van een uur leverde geen resultaat op, Sophie was verdwenen in de mist.

Tot verbijstering van zijn baasjes dook de hond echter maanden later op. Rangers, die dachten dat ze te maken hadden met een wilde hond, vingen hem op St Bees island. Toen vrienden van het stel dat verhaal hoorden, dachten ze aan de vermiste hond en ging het balletje rollen. Iets later konden hond en baasjes elkaar weer in de armen/ poten vliegen.

Naar achteraf bleek, heeft het beest na zijn duikeling van de boot kilometers gezwommen en kwam toen uit bij een eiland. In het begin zag hij er nogal uitgeteerd uit volgens de paar bewoners, maar na verloop van tijd knapte het schuwe beest zienderogen op. Dat had alles te maken met zijn nieuwe dieet: wilde babygeitjes en babykoala’s. De hond had een creatief alternatief ontdekt op de droge hondenbrokken die hij normaal gesproken kreeg.


Vermiste hond overleeft 4 maanden op eiland  (foto: DAG)