Zeehondje Paro vrolijkt patiŽnten op

We kennen bijna allemaal de Cliniclowns die bij zieke mensen langsgaan in het ziekenhuis, maar in het Westfriesgasthuis hebben ze nu een nieuw 'wondertje', en zij heet: Paro.

Paro is een kleine zeehondknuffel met veel functies, zo reageert zij op aanrakingen, herkent stemmen en maakt zeehondgeluiden. Op deze manier draagt Paro bij aan het herstelproces van de patiënten op de kinderafdeling en de geriatrie.

Door het gebruik van Paro zou de bloeddruk verlagen doordat mensen vrolijker zijn en wordt de communicatie gestimuleerd. Paro kan ook emoties tonen zoals verbazing, blijdschap en boosheid.

Voorzitter van het raad van bestuur Patrick Edgar zegt dan ook: " Wie Paro ziet, vergeet dat dit babyzeehondje een robot is en wil haar aaien, knuffelen en tegen haar praten. Voor Paro zorgen, biedt afleiding voor onze kleine patiëntjes. Ook is gebleken dat Paro bij geriatrische patiënten een gunstige invloed heeft op het gedrag en de stemming. Ze komen door Paro sneller los, laten vaker blijdschap zien en leggen door het huisdier ook makkelijker contact met elkaar. Paro staat zelfs in het Guinness book of World Records als beste welzijnsrobot ter wereld. Voor het Westfriesgasthuis is het, naast het bieden van goede persoonlijke zorg, ook erg belangrijk om meer aandacht te besteden aan het comfort en welzijn van onze patiënten. Paro is hier een mooi voorbeeld van".