Rotterdam stroomt vol met publiek

Steeds meer mensen komen vandaag naar het centrum van Rotterdam om een glimp op te vangen van de 29e editie van de marathon. Langs het parcours en op de Coolsingel zijn al duizenden toeschouwers te vinden. Ook is er een marathon voor amateurs en kinderen.

Volgens een woordvoerster van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET was het rond half twaalf al heel erg druk in de stad. Voor de RET is de marathon het eerste grote evenement sinds de invoering van de OV-chipkaart. Door de hele stad zijn extra verkoop- en informatiepunten te vinden. "Zo hebben we op het Centraal Station twee extra cabines. Dan ziet het publiek gelijk waar je de dagkaart kan kopen. Zo proberen we de drukte beneden in de metro op te vangen", liet de woordvoerster weten.

Voor deze dag bracht het bedrijf een speciale OV-chipkaart, de Marathon Voordeelkaart, op de markt. Met de kaart kan de reiziger de hele dag gratis gebruikmaken van RET-voertuigen. Ook krijgt de gebruiker korting bij winkels en restaurants in het centrum van de stad.

De maatschappij liet enkele tienduizenden kaarten drukken. Zondagochtend lagen er al 60.000 klaar. De kaart kan ook op een andere dag worden gebruikt. RET verwacht 250.000 tot 300.000 metroritjes, vergelijkbaar met een drukke doordeweekse dag.

De NS spreekt over een gezellige drukte. Een woordvoerster liet weten dat alles volgens planning verloopt. Er zijn extra treinen ingezet en er lopen extra NS-medewerkers rond om het publiek te informeren. "Dit is de 29e editie, dus we weten waar we op moeten letten. Het gaat dus prima."

Ook een woordvoerster van de politie zei dat alles in goede banen verloopt.
Submitter:  Bron: ANP