Daten? Nee, dank u

Voor Nieuw-Zeelandse vrouwen hoeft daten niet zo nodig, zij hebben liever eerst seks. De zender TVNZ hield hiernaar een onderzoek nadat hun aandacht werd getrokken door een enquête van Durex. De condoomfabrikant bestempelde de Kiwidames als de meest hitsige ter wereld. Met het aantal van gemiddeld twintig sekspartners scoren ze het dubbele van hun Australische en Britse leeftijdgenoten.

De vijf dames die journalist Janet McIntyre voor de camera interviewde bevestigen die mening alleen maar. 'Seks is het startpunt van een relatie geworden,' zeggen ze. 'Als de eerste keer niet goed loopt, weigeren vrouwen er nog verder tijd in te steken. Vergeet de datingcultuur, want die bestaat niet meer.' Meer seks betekent voor de dames meer zelfvertrouwen. Ze willen er een feest van maken en gewoon genieten.

Dit betekent echter niet dat het een feest voor de mannen is. Zij voelen zich onderdrukt door die horden met amazones. Onder de stijgende druk heeft zelfs 29 procent van vijfduizend ondervraagde mannen wel eens tegen hun zin seks gehad.