Eddy Zoëy brengt dance-album uit

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo verklaart ex-BNN’er Eddy Zoëy zijn terugkeer bij de muziek.  Samen met muzikant Tom Bakker brengt hij een Engelstalig dance-album uit. Volgens Zoëy is zijn album in de verte een kruising tussen Tiësto, Roger Waters, Jeff Wayne en Frank Zappa.’Trance mét gitaren’, aldus Zoëy op zijn website.

De plaat Nicky’s day off wordt uitgebracht onder de naam El Dio. In tegenstelling tot de albums onder zijn naam, heeft hij dit album volledig samen met Tom Bakker gemaakt. Zoëy: ‘Hierom hebben we ervoor gekozen om dit album te releasen als duo en net als bijvoordbeeld Daft Punk of Justice voor een producers-pseudoniem gekozen’

Zoëy bracht driemaal eerder een cd uit. Zijn debuut in 1996 heette Chasing whatever it is. In 2000 maakte hij de cd Succes jongen, waarvan het nummer Bijna een radiohit werd. In 2004 bracht hij de cd 6 maanden geen teevee uit.

Toch is Zoëy vooral bekend van radio en televisie. Bij BNN presenteerde hij onder andere het programma Nu we er toch zijn en op 3FM het radioprogramma Zoëyzo. In januari werd bekend dat Eddy Zoëy BNN verruilt voor RTL. Hier presenteert hij de datingshow Take Me Out. Ook neemt hij de presentatie van Expeditie Robinson van de in 2008 overleden presentator Ernst-Paul Hasselbach over.

Binnenkort is het album verkrijgbaar en downloadbaar.


Eddy Zoëy brengt dance-album uit  (foto: DAG)