Hulman kost Rotterdam smak geld

Stefan Hulman, voormalig wethouder in Rotterdam en ex-burgemeester van Den Helder is een doorn in het oog van Rotterdam. Zijn ontslag in Den Helder gaat de Maasstad tot 13 juni volgend jaar een slordige zesduizend euro per maand aan wachtgeld kosten. Dit is mogelijk omdat Hulman, in ruil voor het opkopen van zijn huis in Julianadorp, afziet van wachtgeld in de gemeente Den Helder.

Hierdoor is Rotterdam volledig verantwoordelijk voor de uitkering van de VVD-politicus. Tot de komende zomer is dat zeventig procent van zijn salaris als wethouder. Hij wenst geen afstand te doen van dit geld. De PvdA in Rotterdam wil trachten een juridisch stokje te steken voor de regeling. Ronald Motta, gemeenteraadslid, zegt: "Als Hulman in Den Helder afstand doet van zijn recht op wachtgeld, dan is het raar als dat recht in Rotterdam wel geldt. Als Hulman in Den Helder wel wachtgeld zou krijgen, maakt hij in Rotterdam alleen maar aanspraak op een aanvulling. Dus ook zonder Helders wachtgeld zou hij hier hooguit een aanvulling moeten krijgen van zo’n duizend euro."

Hulman bezat huizen in Rotterdam, Spanje en Julianadorp. Omdat hij dit financieel niet kon bolwerken vroeg hij de gemeente Den Helder om hulp. Die zou hem in eerste instantie verleend worden, maar na heftige kritiek trok het gemeentebestuur deze toezegging weer in. Toen ook nog eens bleek dat hij inkomsten had verzwegen, werd zijn positie als burgemeester niet langer houdbaar.