Moeder sluit schoondochters 13 jaar op

Naseebah Bibi (62) heeft haar drie schoondochters jarenlang opgesloten en gebruikt als slavinnen. Bibi sloeg en schopte de schoondochters als ze niet deden wat zij wilde, ook dreigde ze hun benen te breken en ze uit te hongeren.

Uiteindelijk lukte het één van de vrouwen te ontsnappen. In paniek rende zij de straat op en vroeg een buurman om hulp. De drie vrouwen arriveerden vanuit Pakistan in Engeland nadat ze waren uitgehuwelijkt aan de zonen van Bibi. Maar in plaats van dat de vrouwen mochten samenwonen en een gezin stichten moesten ze koken, schoonmaken en kleding maken om geld te verdienen voor hun schoonmoeder.

Fahim, de oudste zoon van Naseebah, trouwde in 1993 met Nagina Akhtar. Ze kregen drie kinderen. Haar nachtmerrie eindigde in 2006 toen haar zoontje op het kinderdagverblijf verklapte dat zijn oma zijn moeder sloeg. De tweede schoondochter leerde toen ze in Engeland aankwam dat haar 'man' al getrouwd was en twee kinderen had. Hij had zijn eigen leven en wilde niets met haar te maken hebben. Bibi heeft haar na verloop van tijd teruggebracht naar Pakistan. De derde schoondochter heeft alles aan het licht gebracht.

De rechtszaak tegen Bibi is maandag van start gegaan, zij ontkent alle beschuldigingen. Aanklager Philip Boyd heeft een andere mening. 'Ze buitte de vrouwen uit, ze werden behandeld als slaven of honden. Ze werden afgewezen door hun aanstaande mannen, spreken geen Engels en konden niet terug naar Pakistan.'

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.