Duitsland opent eerste nudistenhotel

Het eerste nudistenhotel van Duitsland staat klaar om geopend te worden. Gasten van dit ietwat aparte hotel worden verplicht gedurende het hele verblijf naakt te zijn en moeten hun kleren daarom achterlaten bij de receptie. Aan hygiëne is gelukkig ook nog enigszins gedacht. Men moet namelijk de zitplaatsen bedekken met handdoeken alvorens zij plaatsnemen. Verder zijn seksuele opmerkingen uit den boze en mogen seksuele handelingen niet verricht worden in de openbare ruimtes. 

Ik hoop dat we het hotel zo gauw mogelijk kunnen openen”, aldus een werknemer van het hotel. “Dit zal het eerste nudistenhotel van Duitsland zijn waar men gedurende het hele verblijf compleet naakt moet zijn.” Het hotel staat opmerkelijk genoeg in een stad met de plaatsnaam “Freudenstadt”, dat vrij vertaald “Vreugdestad” betekent.

Duitsland is overigens niet het eerste land dat een dergelijk hotel opent. In de Scandinavische landen, Frankrijk en Kroatië kan men in sommige hotels ook genieten van deze vorm van vrijheid.