Scholier drinkt zich dood

Een 21-jarige scholier uit Duitsland heeft zich tijdens een schoolreis in Turkije dood gedronken. De scholier werd dood gevonden naast zijn bed; hij had bijna zeven promille alcohol in zijn bloed.

Twee 18-jarige klasgenoten van de jongen uit Schleswig-Holstein hebben zich in een coma gezopen. Zij hadden weliswaar iets minder alcohol in hun bloed, maar de kans is groot dat zij het ook niet halen. "De behandeling slaat nog niet aan", meldt de directeur van het ziekenhuis.

Vier andere scholieren moesten ook opgenomen worden, maar die zijn alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Ze blijven nog wel een paar dagen in Turkije, omdat ze nog niet in staat zijn om terug te reizen. De rest van de klas is inmiddels alweer teruggekeerd naar Duitsland.

De tieners waren in Antayla op all-inclusive vakantie. Er waren begeleiders mee op reis, maar de scholieren hadden stiekem wodka meegenomen naar hun kamers en dronken dat daar op. Ook is het mogelijk dat de jongeren illegaal gestookte alcohol hadden gedronken.