'Madonna moet afzien van adoptie'

De internationale kinderrechtenorganisatie Save The Children (STC) roept Madonna op af te zien van het adopteren van een Malawische kleuter. De popdiva heeft haar zinnen gezet op het adopteren van weesmeisje Mercy James, maar volgens STC kan het kind beter worden opgevangen door haar eigen familie of gemeenschap. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag.

Madonna verschijnt vermoedelijk morgen in het Afrikaanse land voor de rechtbank om een officieel adoptieverzoek in te dienen. Dit is tegen het zere been van STC. "Weeskinderen meenemen naar het buitenland is geen oplossing", stelt de organisatie. "Deze kinderen hebben vaak nog steeds familie. Het is beter om lokale instanties en goede doelen te steunen, die ervoor kunnen zorgen dat het kind kan worden opgevangen in eigen omgeving", zei een STC-woordvoerder tegen de BBC.

Het is niet de eerste keer dat Madonna een kind uit Malawi adopteert. In 2006 nam ze de toen 13-maanden oude David Banda mee naar Groot-Brittannië. Ook heeft ze twee biologische kinderen: dochter Lourdes en zoon Rocco.