Bart Simpson vindt Kuifje tof, maar haat BelgiŽ

Uit een nieuwe episode van 'The Simpsons' blijkt Bart Simpson een groot Kuifje-fan te zijn. Het kereltje heeft echter wel een bloedhekel aan onze zuiderburen.

In de bewuste aflevering episode maakt de familie Simpson een tour door Europa. Na Ierland met al z'n natuurschoon te hebben aangedaan, belandt het gele gezin in het grauwe en spuuglelijke België. "In your face, Belgium", luidt het commentaar van Bart.

Onmiddellijk springt moeder Marge voor onze zuiderburen in de bres. "Als je België zo enorm haat, dan kan ik misschien beter je Kuifje-albums afpakken", vindt moeder. Hierop besluit zoonlief zijn exemplaar van 'De krab met de gulden scharen' met hand en tand te verdedigen. De uitgeverij van Kuifje is dolblij met de gratis reclame. "The Simpsons is de meest legendarische animatiereeks ter wereld. Dat Kuifje daar deel van mag uitmaken, is gewoon fantastisch", laat Studio Hergé weten.

"Het is gewoon een heel grote reeks waar de meeste Amerikanen naar kijken. Misschien dat er kijkers na het bekijken van de aflevering zich gaan afvragen wie die Kuifje nu juist is. Het is gewoon bijzonder leuk. Als je verschijnt in een aflevering van The Simpsons dan beteken je toch iets op het internationale toneel."