Radio 2 blijft Radio 538 net voor

Radio 2 is nog altijd de marktleider in radioland. De publieke familiezender haalde in januari en februari een marktaandeel van 10,8 procent. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 stak in december nog met kop en schouders boven iedereen uit door de Top 2000. Radio 538 staat nu tweede met een marktaandeel van 10,6 procent. Sky Radio heeft ook in moeten leveren en heeft nu een aandeel van 9,2 procent.

Radio 1 doet het ook opvallend goed. Het marktaandeel steeg met een half procent tot 7,1 procent. Ook met 100%NL gaat het goed. De zender met Nederlandse muziek is nu Radio 5 en Arrow Classic Rock voorbij. Ook de publieke regionale zenders deden het goed. Die verloren in december veel luisteraars aan Radio 2, maar komen nu sterk terug met een stijging van 0,7 procent.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 18 minuten per dag naar de radio. Dat is vier minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .