Akkoord over maatregelen op bussen Veolia

Vakbonden en vervoersbedrijf Veolia hebben vanavond een akkoord bereikt over maatregelen die de veiligheid van buschauffeurs moeten verbeteren. Dat heeft een woordvoerder van CNV Stads- en streekvervoer laten weten. Bij Veolia dreigden acties naar aanleiding van de overval gistermorgen op een buschauffeur in Apeldoorn.

Veolia gaat elf mensen extra inzetten die deels als ondersteuner mee gaan rijden op bussen op risicovolle lijnen. Verder zorgen zij voor een betere bezetting van het kantoor waardoor de chauffeurs altijd iemand kunnen bellen als ze in problemen komen. Ook rust Veolia vijftig van de ongeveer 150 bussen uit met een beveiligingscamera.

Op dit moment rijden vijf ondersteuners mee op bussen en zijn vier bussen voorzien van een camera. De bonden hadden gevraagd om vijftig extra mensen om mee te rijden en het kantoor te bezetten maar dat zat er financieel gezien volgens de vakbondswoordvoerder niet in. Ook de eis dat in alle bussen een camera komt, is niet ingewilligd.

"We zijn tevreden, al is het niet wat we gewild hebben," zei hij woensdag. Behalve CNV was FNV Bondgenoten bij de onderhandelingen betrokken. De woensdag aanwezige chauffeurs hebben ingestemd met het akkoord.


Cameratoezicht in bussen Veolia  (foto: DAG)