Italië reguleert hotelclassificatie

In Italie is een wetsvoorstel aangenomen dat de classificatie van hotels in sterren moet reguleren. Sterren worden normaal gesproken toegekend door Mobil. Vanwege de vele onterechte claims op sterren overal is in Italië besloten dit bij wet te reguleren. Op deze manier moet de kwaliteit van Italiaanse hotels en restaurants gewaarborgd worden. Een mooi voorbeeld van dergelijke onterechte claims is Dubai met 7-sterren hotels. Er bestaat geen officiële definitie van een 7-sterren hotel.

Bijzonder is dat de classificatievoorwaarden van de Italiaanse overheid in tegenstelling tot de classificatie van Mobil bijzonder weinig tekst bevatten. Het gaat echt om basisvoorwaarden om een ster te mogen hebben. Zo gaat het om het hebben van een lift, frequentie van schoonmaak en kamergrootte.

Eerder is iets dergelijks gebeurd voor de Italiaanse wijnen. Een hoop slechte Italiaanse wijn kreeg het label "premium Italian wine". Om te voorkomen dat dit schade zou toebrengen aan de Italiaanse wijnindustrie zijn hier overheidsregels voor gekomen. 

 Met  dank aan KapiteinGasthof voor de herschreven submit.