Hartoperatie Robin Williams geslaagd

De hartoperatie van de Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams is geslaagd. Dat heeft zijn woordvoerder gisteren laten weten aan showbizzblad People. De ingreep vond plaats op vrijdag de 13e in een ziekenhuis in Cleveland, maar dat werd nu pas bekendgemaakt.

"De operatie verliep extreem goed en we verwachten dat Williams snel zal herstellen", aldus de verklaring van zijn management. De acteur en komiek lag drieënhalf uur onder het mes, waarbij hij onder andere nieuwe hartkleppen kreeg. Volgens zijn artsen kan Williams na zijn herstel alles weer doen. "Een paar uur na de operatie was hij ons al aan het entertainen en maakte hij ons aan het lachen", zei een van de chirurgen die hem behandelde.

De 57-jarige komiek kreeg eind februari plotseling last van benauwdheid. Alle geplande optredens van zijn theatertournee langs tachtig Amerikaanse steden werden uitgesteld.

Williams werd vooral bekend door zijn acteerwerk in films als Good Morning Vietnam, Dead Poets Society en Good Will Hunting. Hij is later dit jaar te zien in de rol van president Theodore Roosevelt in de film Night at the Museum.