50.000 Vrijwilligers in touw op MADD

Ongeveer 50.000 vrijwilligers hebben gisteren en vandaag de handen uit de mouwen gestoken voor het goede doel. Volgens een woordvoerster van Make a Difference Day (MADD) was de actie een groot succes. Het initiatief van onder meer het Oranje Fonds vond dit jaar voor de vijfde keer plaats.

In heel het land hebben mensen 'het verschil gemaakt', door bijvoorbeeld kinderboerderijen op te knappen en in bejaardentehuizen te helpen. MADD had ook een koninklijk tintje: gisteren staken prins Willem-Alexander en prinses Máxima de handen uit de mouwen voor het opknappen van een speeltuin. vandaag bezocht koningin Beatrix een kunstinstituut voor blinden en slechtzienden in Zeist. Pieter van Vollenhoven deed vandaag mee aan een controle bij de vrijwillige politie in Limburg.

Volgens de woordvoerster was de zon een welkome gast: "We hadden niet durven dromen dat het zulk mooi weer zou worden. Het draagt bij aan het goede gevoel waarmee de vrijwilligers terugkijken op deze dag."

Het is voor het eerst dat MADD in de lente gehouden wordt. ''Dat is een natuurlijk moment dat mensen in actie willen komen. De afgelopen jaren waren de MADD-dagen altijd in het najaar'', zei de voorlichtster.

Bea, kunst en blinden op MADD  (foto: ANP)