Met nieuwe Shell-benzine 'vaker naar oma'

Automobilisten kunnen binnenkort een zuiniger type benzine tanken. Olieconcern Shell vervangt vanaf 6 april de huidige Euro 95 door de zogeheten FuelSave Euro 95. Met de nieuwe benzine, die evenveel kost als het oude type, bespaart de consument tot een liter per tank. En Nederland heeft de primeur.

"Een liter staat al snel gelijk aan dat ene ritje naar oma, het sportveld of de supermarkt", aldus manager Arthur Reijnhart van de verkoopafdeling van Shell Nederland.

De oliemaatschappij heeft aan de nieuwe benzine een wrijvingsverminderaar toegevoegd, waardoor energieverlies in de motor vermindert, vooral op plaatsen waar motorolie moeilijk bij komt. Daarnaast bevat de nieuwe benzine speciale reinigende bestanddelen, die het vormen van vuilafzettingen in de motor tegengaan. Met een schone motor verbetert de verbranding, aldus Shell. "De nieuwe benzine is efficiënter en zorgt ervoor dat de motor soepeler draait", zei een woordvoerder.

De nieuwe benzine is voor elk type auto geschikt. Bij de pompstations wordt tegelijkertijd de oude diesel vervangen door een FuelSave diesel. Voor heel Nederland betekent de FuelSave-benzine volgens Shell een besparing van meer dan 110 miljoen liter benzine per jaar. Dat komt neer op ongeveer 2300 volle tankwagens, of 41.000 keer de wereld rond.

Dankzij Shell vaker naar oma toe  (foto: ANP)