Duizenden mensen verwacht op eerste kerkenbeurs

De eerste kerkenbeurs in Nederland gaat vanochtend open. De organisatoren verwachten dat duizenden mensen tot en met morgenmiddag langs de 170 stands in de Jaarbeurs in Utrecht zullen trekken.

De beurs, een initiatief van De Wild & Van de Wetering Events uit Barneveld, is allereerst bedoeld voor mensen die een actieve rol in de kerk spelen. De standhouders komen uit alle kerkelijke gezindten. Niet alleen kerkelijke organisaties, maar ook uitgevers, restaurateurs, reisbureaus en beeldend kunstenaars hebben zich aangemeld.

De initiatiefnemers zijn verrast door de grote belangstelling. Zij hadden gehoopt op tachtig tot negentig standhouders. Door het grote aantal aanmeldingen is de eerste editie van de kerkenbeurs kostendekkend.

Vanmiddag debatteren bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden en de secretaris-generaal van de Protestantse Kerk in Nederland, Arjan Plaisier, met elkaar en met KRO-presentator Leo Fijen en EO-coryfee Andries Knevel over de rol van de kerk in de samenleving. Kerkmusici, zangers en cabaretiers, maar ook het byzantijns koor Lysenko treden op.

Morgen ontvangen Knevel en zijn EO-collega Tijs van den Brink gasten uit de kerk en de politiek.