Personeelsuitje ging door oplichter niet door

Tachtig ambtenaren van gemeente Boskoop dachten een leuk personeelsuitje te krijgen. Het was de bedoeling dat ze naar Barcelona zouden gaan met zijn allen. Leuk plan, en een organisator was snel gevonden. Helaas bleek het een flessentrekker te zijn, want de beste man lichtte de boel op. Althans, dat beweert de gemeente Boskoop.

Zelf zegt de 44-jarige man onschuldig te zijn. Bij de politierechter in Den Haag vertelde hij huilend: "Ik heb geprobeerd netjes te werken en een leuk uitje te organiseren voor de gemeente Boskoop." De gemeente beweert dat hij een reservering voor vliegtickets van Transavia heeft vervalst. De flessentrekker verklaart: "Ik heb geschreven dat de reservering slechts een voorbeeld was. Ik heb mijn werkwijze aan de gemeente uitgelegd."

Omdat de gemeente het niet vertrouwde, ging ze zelf op onderzoek uit. Dat bracht al snel aan het licht dat er helemaal geen hotel in Barcelona was geboekt. De gemeente blies het uitje af en eiste de aanbetaling van bijna zesduizend euro terug van de man. Die betaalde 4600 euro terug: "Dat is de aanbetaling minus mijn eigen kosten." zo verklaarde hij. Hij dacht dat de zaak hiermee wel van tafel was, maar de gemeente Boskoop had inmiddels al aangifte gedaan van oplichting. 

Pech voor hem, de officier van justitie eiste een werkstraf van 130 uur: "Deze man heeft zelf een ticket gefabriceerd, waarna de gemeente geld overmaakte..Hier is een grens overschreden. Hier heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan oplichting. De terugbetaling doet er niet meer toe." De politierechter was het hiermee eens en legde de straf conform de eis op.