Placebo geeft nieuwe single gratis weg

Het langverwachte nieuwe album van de Britse band Placebo, Battle for the Sun, komt op 8 juni uit. De titeltrack van de cd is gratis te downloaden op de site van de groep. Dat maakte platenmaatschappij Pias vandaag bekend.

Het laatste album van de succesvolle band stamt uit 2006. Drie jaar en een nieuwe drummer verder, komt Placebo met Battle for the Sun. Het album is geproduceerd door Dave Bottrill (bekend van zijn werk met Tool) en gemixt door Alan Moulder (bekend van Nine Inch Nails en Smashing Pumpkins). "Battle for the Sun is een sprankelend, levendig en grensverleggend album en markeert een nieuw tijdperk voor Placebo.”

Zanger Brian Molko: "We hebben een plaat gemaakt over het leven, over de keuze om te leven. Het gaat over uit het donker in het licht stappen, maar we keren de donkere kant niet onze rug toe. Ik ben heel optimistisch over de toekomst, verkeer in een hele positieve staat op dit moment."

Op zondag 31 mei staat Placebo op Pinkpop en zal daar voor het eerst in Nederland de nieuwe nummers live ten gehore brengen.

Placebo geeft nieuwe single gratis weg  (foto: DAG)