Stel bespied in badkamer door vader

Alleen maar omdat hij zijn zoon en schoondochter wilde betrappen op drugsgebruik, plaatste de 58-jarige Arnold B. een camera in de badkamer verklaarde de Geertruidenaar gisteren in de rechtzaal.

Omdat in het verleden een aantal problemen, veroorzaakt door drugsgebruik van de zoon, heeft plaatsgevonden en het huwelijk van de man nu op het spel stond, wilde hij bewijsmateriaal verzamelen voor zijn vrouw om het huwelijk te redden, vertelde Arnold B.

De beelden die hij heeft opgeslagen bevatten echter geen bewijs over het vermeende drugsgebruik, maar bevatten beelden van zijn zoon en schoondochter, douchend en toiletgaand. Op de vraag van de officier van justitie waarom hij die beelden opgeslagen had en onder bepaalde namen, kon Arnold B. niets anders uitbrengen dan :"Ik weet niet waarom ik dat gedaan heb". De vraag van de rechtbankpresident, "Om er nog eens naar te kunnen kijken?" beantwoordde Arnold B.: "Misschien wel ja".
  
Het verweer 'bewijs voor drugsgebruik' werd door de officier van justitie dan ook niet als aannemelijk beschouwd, de werkelijke reden is niet aan het licht gekomen. De eis is dan ook als volgt: een werkstraf van 240 uur of 120 dagen cel, en zes maanden voorwaardelijk. Deze straf geldt ook voor het overige beeldmateriaal dat op de pc van Arnold B. is aangetroffen, waaronder enkele kinderpornografische beelden. Voor het bezit van de afbeeldingen gaf hij geen verklaring. Daarnaast eisen zijn zoon en schoondochter smartengeld. De uitspraak volgt op 31 maart.