Kind te koop

Ene 'Anabel' uit Gelderland biedt haar kind gratis ter adoptie op de Kinderbazaar site aan. Ze zoekt een familie die haar nakomeling goed kan verzorgen. De veilingsite, die kinderartikelen aanbiedt, wordt maandelijks door ongeveer 30.000 mensen bezocht. Al snel kregen de beheerders twee klachten over de advertentie binnen.

'We doen dit erbij naast ons werk en het is erdoorheen geglipt. Dit is absoluut niet de bedoeling van de site. Bovendien zijn we zelf ook erg geschokt dat iemand dit doet', zegt Jody McLoughlin, één van de eigenaren. Kinderbazaar heeft na de meldingen meteen de politie ingeschakeld en heeft hen van alle informatie voorzien. De zaak wordt op de afdeling zeden behandeld.

'Ergens houden we er rekening mee dat het een idioot is die een grap uithaalt, maar het klinkt serieus genoeg. Bovendien is het een letterlijke vertaling van het Nederlands naar het Engels. Een grap zou, denk ik, in goed Nederlands worden gedaan', zegt medewerker Michel Heese. Dezelfde advertentie is ook op andere sites gesignaleerd, op Kinderbazaar is hij inmiddels verwijderd.