Gamen voor het goede doel

Mensen die vaak de NRC-Next lezen zijn wellicht vorige week het artikel van Niels 't Hooft tegengekomen over games die je op internet kunt vinden die erg simpel zijn, maar wel inzicht kunnen geven in verscheidene wereldproblemen. De stichting Euro's voor de Vrede probeert deze week door middel van een soortgelijk spel aandacht te vragen onder jongeren voor het conflict in de Democratische Republiek Congo en Burundi. Het is nog altijd een van de meest instabiele regio's in Afrika waar verkrachting en geweld aan de orde van de dag zijn en er nog steeds vele kindsoldaten zijn.

Door middel van het online aandelenspel Markt voor Vrede 3.2 maken jongeren kennis met de problematiek van deze landen, dit op een vrij speelse manier. Deelnemers aan het spel moeten handelen in aandelen veiligheid en ontwikkeling in de twee Afrikaanse landen waar het om gaat, door hierbij goed te letten op nieuwsontwikkelingen kunnen ze meer verdienen en leren ze tegelijkertijd een hoop over de situatie.

Wil je zelf ervaren hoe het spel in elkaar zit, dan kan dat gewoon nog steeds. Ga daarvoor naar de website van Markt voor Vrede. De actie wordt gesteund door verscheidene goede doelen organisaties waaronder Stichting Vluchteling en Oxfam Novib.