Nieuwe namen Pinkpop

The Gaslight Anthem, The Rifles, You Me at Six, Dr. Lektroluv en Hollywood Undead zijn toegevoegd aan de line-up van muziekfestival Pinkpop. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Pinkpop heeft dit jaar plaats van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni. Op het programma staan verder onder anderen Bruce Springsteen & The E-Streetband, The Killers, Depeche Mode, Madness en Snow Patrol.

De kaarten voor de veertigste editie van het populaire festival gingen zaterdag 7 maart in de verkoop. Binnen achttien minuten waren alle 15.000 tickets voor de eerste dag van het evenement uitverkocht. In totaal gingen die dag ruim 51.000 kaarten over de toonbank.

In verband met de komst van Bruce Springsteen en zijn E-Streetband naar Landgraaf verhoogde de organisatie het aantal beschikbare kaarten voor de zaterdag naar 15.000 stuks. Voor zowel zondag als maandag zijn 10.000 dagkaarten beschikbaar. Daarnaast gingen 50.000 toegangsbewijzen voor alle drie de dagen van het festival in de verkoop. Inmiddels zijn meer dan 70.000 tickets verkocht.


Nieuwe namen Pinkpop  (foto: DAG)