Honden verscheuren toerist Sicilië

Op Sicilië knokt een Duitse toerist voor haar leven nadat ze vanochtend werd aangevallen door een roedel zwerfhonden. Dit melden verschillende Italiaanse media vandaag. Het is de tweede hondenaanval op het Italiaanse eiland in korte tijd, op hetzelfde strand als waar de vrouw werd verrast door de beesten werd zondag al een jongen gedood door een roedel van 50 zwerfhonden.

De 24-jarige Duitse werd getackeld door een tiental wilde honden op het strand bij de plaats Scicli, in het zuidoosten van Sicilië. De vrouw hield ernstige bijtwonden in haar gezicht, armen en benen over aan de aanval.

Dankzij het snelle ingrijpen van omstanders wist de vrouw de aanval te overleven. Met een helikopter is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Catania. Volgens een ooggetuige was de aanval 'verschrikkelijk' en had de vrouw 'zonder het snelle ingrijpen van anderen deze aanval nooit overleefd'.

Italië kampt met honderdduizenden zwerfhonden. Het fenomeen van de ‘cani randagi’ komt vooral voor in de verarmde zuidelijke regio’s voor, zoals Sicilië.

Honden verscheuren toerist Sicilië  (foto: DAG)