Python vreet hond op

Een hond uit Australië is op een wel hele nare manier aan zijn einde gekomen. Baasje Patty Buntine wist dat er iets niet pluis was toen Bundi de hond niet kwam opdagen tijdens het ontbijt. Het was namelijk vaste prik voor het dier om tijdens het ontbijt aanwezig te zijn. Vandaar dat de bezorgde Patty buiten op zoek ging naar haar huisdier en zodoende trof ze tot haar schrik een reusachtige slang aan. Wat meteen opviel was de grote bult die zichtbaar was bij het beest. Onmiddellijk wist ze dat die bult veroorzaakt werd door haar hond.

"Ik voelde me vreselijk", aldus de vrouw. "Het is helemaal niet leuk om in te denken hoe de laatste minuten van Bundi eruit zagen. Ik ben overigens verrast dat de slang haar überhaupt wist te vangen. Ze was namelijk altijd zeer levendig en racete met volle vaart weg wanneer ze wist dat ze in bad moest." De hond was een Maltezer en woog zo'n 5,8 kilogram, terwijl de olijfpython meer dan het dubbele woog.

De lokale slangenexpert David Reed werd gebeld voor het vangen van de slang. Volgens hem is dit iets wat zelden voorkomt: "Ik heb veel telefoontjes gehad over slangen die een hond beten en zelfs olijfpythons die babypuppy's aten, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de heer Reed.

De slang, inclusief bult, is hier te bewonderen.