Te dik om te werken

De buren noemen hen 'The telly tubbies' of met andere woorden de tv kijkende tubbies. Het gezin van vier uit het Engelse Blackburn weegt samen 523 kilogram. Zij vinden zichzelf te dik om te werken. Ze zijn werkeloos, zijn druk met tv kijken en hebben geen tijd voor een dieet. De vader zegt af en toe zo moe te zijn van tv kijken dat hij een dutje moet doen.

Phillip Chawner (53) en zijn vrouw Audrey (57) wegen elk 152 kg. Samantha (21), hun oudste dochter, weegt 112 kg en het jongste telgje, Emma (19) weegt schoon aan de haak 107 kg. Ze beweren dat hun obesitas het gevolg van een erfelijke ziekte is. Het Engelse gezin krijgt jaarlijks ongeveer 25.000 euro aan steun van de staat. Vader Phillip vindt dat bedrag echter ontoereikend voor de kosten van de rekeningen en het eten wat er dagelijks doorgaat. Volgens Chawner is het niet hun schuld dat ze te dik zijn om te werken en verdienen ze meer geld te krijgen.

Twee jaar geleden kreeg het gezin voor het eerst publiciteit in de media. Emma deed mee aan de voorrondes van X-Factor. Helaas faalde ze hierin en het gezang om drie uur 's morgens zorgde ervoor dat de familie, na klachten van de buren, uit huis werd gezet. Het gezin is hier te bewonderen.