Jongen (12) randt negen kinderen aan

Een twaalfjarige Belgische jongen heeft zeker negen kinderen aangerand in het medischpedagogisch instituut in Brasschaat waar zij allen verbleven. Sommige kinderen zaten juist in de instelling vanwege seksueel misbruik. Twee weken geleden kwam het misbruik aan het licht.

Aanvankelijk deden drie kinderen hun verhaal, nadat een van hen een woedeuitbarsting kreeg toen de dader tijdens een spel te dicht bij hem kwam. Daarna is het zelfs nog tot verkrachting gekomen. Inmiddels is het aantal slachtoffers al opgelopen tot negen.

"Mijn twee zonen zaten in dezelfde leefgroep als de dader. Ze waren als beschermingsmaatregel in MPI Remi Quadens geplaatst omdat ze door hun stiefvader waren misbruikt. Na enkele maanden zag ik ze heropleven, maar plots merkte ik opnieuw terughoudendheid. Ik zag onmiddellijk dat er iets aan de hand was, maar ze wilden niet zeggen wat. Bang dat ze zouden worden gestraft, bleek achteraf," zo lieten een anonieme vader en zijn advocate optekenen.

De directie van het instituut wil niet reageren op vragen. Volgens een aantal ouders is de directie van mening dat het personeel niets kan worden verweten, zij hebben geen fouten gemaakt. De dader is inmiddels overgeplaatst naar een andere instelling en moet zich voor de jeugdrechter verantwoorden.