Internetoplichting.nl offline na kort geding

De populaire website Internetoplichting.nl is per direct opgehouden met bestaan, nadat een rechter in een kort geding heeft bepaald dat de eigenaren ‘ten volle verantwoordelijk’ zijn voor de inhoud van het forum’. Het bedrijf werd veroordeeld tot het verwijderen van een discussie over een schoenenbedrijf en kreeg daarbij een dwangsom opgelegd van 2500 euro per dag.

Het bedrijf Trendy laarzen werd op het forum helemaal kapot geschreven en de moderatoren werkten actief mee aan het zwart maken van het bedrijf, zo stelde de rechter. Daarom was er maar weinig genade van de rechterlijke kant. De straf was voor Internetoplichting de reden om maar helemaal te stoppen met de site.

De eigenaar zegt in een verklaring: "Aangezien iedere internetgebruiker het topic weer op het forum kan plaatsen, is het risico dat wij boetes moeten betalen heel groot. Het is voor ons technisch en organisatorisch onmogelijk de site te monitoren. Er staan in totaal 280.000 berichten op het forum en er komen dagelijks duizenden bij. Wij kunnen daar vanzelfsprekend geen supervisie op houden. Dat is ook niet onze taak."

Met dank aan aKboR en KillerBee4ever voor de submit.