Blatter bindt strijd aan met rijkaards

Joseph Blatter, president van de wereldvoetbalbond FIFA, maakt zich zorgen over de rijkaards die voetbalcubs overnemen. Steeds meer miljardairs banen zich een weg in het profvoetbal, wat recent al heeft geleid tot overnames van Chelsea, Portsmouth en Manchester City.

Met het slechte economische klimaat in de lucht zullen ook voetbalclubs hun financiële huishouding moeten doorlichten. Alleen al in Nederland zijn er meer dan acht BVO's die op het randje van de afgrond staan. Blatter maakt zich echter zorgen om het nieuwe geld dat rijkaards van buitenaf het voetbal inpompen.

Zo werd Chelsea aan het begin van deze eeuw al overgenomen door de Rus Roman Abramovich en is Manchester City overgenomen door rijke Arabieren, die plotsklaps een vermogen uitgaven voor Robinho. "Wat motiveert dit soort mensen? En zijn zij ook écht geïnteresseerd in het voetbal?", vraagt Blatter zich af.

"Wat als zij de interesse in hun club verliezen en plots vertrekken? Wat gebeurt er dan met zo'n club? Dat soort vragen moeten echt beantwoord gaan worden. Het gevaar dat dit soort mensen opeens verdwijnen is er altijd. Zeker in het Engelse voetbal, dat interessant is om in te investeren."

Blatter vervolgt: "Er is iets mis mee, maar ik weet niet hoe tegen gehouden kan worden."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.