Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 27

Dit weekend werd de 27e speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ won en is weer een stapje dichter bij het kampioenschap gekomen. Ook stond voor dit weekend de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV op het programma.

 

Vitesse, dat thuis al sinds 26 oktober vorig jaar ongeslagen was, had een zware avond in het Gelredome tegen NAC Breda. De thuisclub kreeg nog wel de eerste kans via Claudemir, maar hij miste en hierna kregen de bezoekers een overwicht. Fehér slaagde er niet een grote kans te benutten, maar even later werd het wel 0-1 via Boukhari. Hij maakte het na een dieptepass van Kwakman af met een stiftbal. Vlak na rust verdubbelde Lurling de voorsprong na gepruts op het middenveld. Fehér besliste het duel definitief na een rake kopbal. Vitesse ging nog wel op zoek naar een eretreffer en vond deze zelfs bijna, maar Verhaegh raakte de lat. De eindstand bleef hierdoor 0-3.

Ajax speelde thuis tegen De Graafschap een matige wedstrijd. Vooral in de eerste helft slaagde het er nauwelijks een opening te vinden in de verdediging van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem kreeg zelfs de beste kansen, maar het was toch Ajax dat op voorsprong kwam. Suárez scoorde uit een vrije trap. Een kwartier later bracht Cvitanich de score op 2-0. Na rust was de eerste kans voor De Graafschap via Sahar. Vermaelen raakte namens Ajax ook nog de lat en Meijer deed datzelfde voor De Graafschap. Het was uiteindelijk wederom Suárez die uit een penalty de eindstand op 3-0 bepaalde.

AZ begon goed aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en kwam al na twaalf minute op voorsprong. Martens wilde eigenlijk een voorzet geven, maar de bal zeilde zomaar in het doel. Niet veel later trof AZ de paal na een kopbal van De Zeeuw. Hierna kwam Utrecht beter in de wedstrijd, maar kansen leverde dat nauwelijks op. Wel moest AZ-verdediger Klavan nog een bal van de doellijn wegwerken. Na rust bleef Utrecht zoeken naar de gelijkmaker, maar AZ bleef simpel overeind. Het kreeg uit de counter zelfs nog de beste kansen, maar gescoord werd er niet meer. AZ blijft hierdoor voor het 25e competitieduel op rij ongeslagen, een clubrecord.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Groningen was met 1-0 te sterk voor Roda JC en sc Heerenveen had geen probleem met Sparta Rotterdam, 5-1. FC Twente won uit met 0-2 van Willem II en Heracles Almelo tegen FC Volendam eindigde in 1-1. Feyenoord won met 1-0 van PSV en ADO Den Haag was met 3-0 te sterk voor NEC.

Alle uitslagen van dit weekend:
                               
Vrijdag 13 maart:
FC Groningen – Roda JC (2-0)

Zaterdag 14 maart:                             
Vitesse – NAC Breda (0-3)
sc Heerenveen – Sparta Rotterdam (5-1)
Willem II – FC Twente (0-2)
Heracles Almelo – FC Volendam (1-1)
                                       
Zondag 15 maart:                            
Feyenoord – PSV (1-0)
Ajax – De Graafschap (3-0)
FC Utrecht – AZ (0-1)
ADO Den Haag – NEC (3-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!