Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft drie belangrijke punten gepakt in het duel tegen PSV. In eigen huis waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk. Het enige doelpunt van deze wedstrijd werd in de tweede helft door Leroy Fer gemaakt.

Feyenoord kende een prima start van de wedstrijd en nam het heft dan ook in handen. De ploeg uit Rotterdam-Zuid speelde met veel meer lef dan de Eindhovenaren en waren ook in de onderlinge duels agressiever. Toch waren de aanvallen van de thuisploeg vaak doorzichtig, waardoor goede kansen in eerste instantie uitbleven. Alleen vrije trappen van Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay wisten voor enig gevaar te zorgen.

PSV bleef gedurende de eerste helft onder druk staan en kwam er maar sporadisch uit. Toch was de grootste kans van de eerste 45 minuten voor de ploeg uit de Lichtstad. Edison Méndez kreeg het echter voor elkaar om de bal van dichtbij naast te werken. Bovendien reageerde Henk Timmer attent op een inzet van Ibrahim Afellay.

Na de rust konden Kevin Hofland en Henk Timmer niet verder, waardoor interim-trainer Leon Vlemmings noodgedwongen twee wissels moest doorvoeren. Na tien minuten spelen in de tweede helft verliet ook Jon Dahl Tomasson aangeslagen het veld. PSV nam, na de wijzigingen aan de zijde van de Rotterdammers, het initiatief steeds meer over. Danko Lazovic kreeg twee enorme kansen, maar kreeg het voor elkaar om deze om zeep te helpen. Ook invaller Otman Bakkal had een treffer op zijn slof, maar miste zuiverheid.

Tegen de verhouding in kwam Feyenoord via Fer uiteindelijk op voorsprong. De speler kopte namelijk raak uit een corner van Diego Biseswar. De Eindhovense formatie ging daarna wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg uit Rotterdam wist uiteindelijk knap stand te houden en de drie punten in de wacht te slepen.