Politie pakt scholier met amokplannen op

De Duitse politie heeft mogelijk nog een bloedbad op een school verhinderd. Duitse media berichtten vandaag dat de politie in Ennepetal, ten zuidwesten van Dortmund, in de kamer van een 17-jarige scholier wapens, chemicaliën en instructies voor het maken van springstoffen vond. De scholier werd op school tijdens de les aangehouden. Hij wordt onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek.

Hij had eerder op het internet gedreigd de school op te blazen op 20 april. Dat is tien jaar na de schietpartij in de Colombine High School niet ver van de Amerikaanse stad Denver waarbij vijftien mensen inclusief de twee daders het leven verloren. Twintig april is tevens de geboortedatum van de Duitse dictator Adolf Hitler (1889-1945). Woensdag schoot een 17-jarige scholier, Tim Kretschmer, in en rond het Zuid-Duitse Winnenden vijftien mensen dood.

De dreiging van de scholier in Ennepetal was al sinds maandag onder de aandacht van de politie. Een moeder van een medescholier informeerde toen de politie over de dreigementen op internet.

De aangehouden leerling heeft ontkend zijn dreigementen serieus te willen uitvoeren. De politie heeft laten weten dat de stoffen die in zijn kamer zijn aangetroffen, voldoen om explosieven te maken.

De arrestant werd in 2007 ook al verplicht psychiatrische hulp te zoeken, nadat hij een leerkracht had bedreigd. De burgemeester van Ennepetal, Michael Eckhardt, zei gisteren blij te zijn dat een ramp aan Ennepetal voorbijgegaan is.