Lijk zit week op wc ziekenhuis te stinken

Een lijk heeft een toilet van het grootste universitaire ziekenhuis van Europa, het Berlijnse Charité, bijna een week lang bezet gehouden. Pas toen werd het halfverteerde lichaam aangetroffen. Een misdrijf is vooralsnog uitgesloten, zo laat de politie weten.

Waarschijnlijk gaat het hier om een junk. De 29-jarige Duitser werd op 6 maart binnengebracht op de afdeling Spoedeisende hulp (SEH). De beste man bleek goed aanspreekbaar en zijn bloeddruk was normaal, al werden er wel drugs in zijn bloed aangetroffen. Omdat hij verdere hulp weigerde, verliet hij de afdeling na tien minuten. "Aangezien de man op dat tijdstip niet in levensgevaar verkeerde en de professionele behandeling toereikend was, zal er geen gerechtelijk onderzoek plaatsvinden", zo laat Kerstin Endele, woordvoerster van Charité weten.

De dagen erna zullen wel voor altijd een raadsel blijven. Wel staat vast dat het lijk afgelopen woensdag even voor de middag op de wc werd aangetroffen. Medewerkers hadden namelijk een penetrante geur geroken op het bezoekerstoilet voor minder validen. Omdat de deur op slot was,  werd een slotenmaker aangerukt. Die staarde even later in de lege oogkassen van een stinkend lijk.