Notoire swaffelaar gepakt na tv-reportage

Een 33-jarige man uit Mechelen is opgepakt nadat hij op 9 maart in het tv-programma 'Honderd hete vragen' zijn swaffelpraktijken liet zien. Zo tikte de Belg met zijn halfstijve piemel onder andere tegen een politie-auto.

De politie heeft hem op water en brood gezet. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) van Leuven heeft de swaffelaar namelijk enkele voorwaarden geschonden door de televisiereportage voor de zender 2BE. In het programma klopte de man met zijn jongeheer tegen een politiewagen, en ook het logo van tv-zender VTM kreeg enkele tikken.

De Belg is overigens geen onbekende van de politie. Of hij zich al eerder schuldig had gemaakt aan onzedelijke praktijken is niet bekend, maar toch vindt het OM van Leuven dat de reportage een schending is van de openbare zeden.

Zo was de man in het programma druk aan het swaffelen, terwijl er op de achtergrond spelende kinderen te zien zijn. Ook zou de man bezig zijn geweest bij het Brusselse Atomium.

2BE, de zender die de reportage maakte en uitzond, onthoudt zich van ieder commentaar. Wel werkt de zender mee aan het politieonderzoek. "Wij communiceren niet over de reportage in afwachting van het onderzoek van het gerecht. Er worden ook geen beelden vrijgegeven. Het gerecht moet haar werk kunnen doen", laat woordvoerster Kristina Vanhaute van 2BE weten.

 


Swaffelen, wie is er niet groot mee geworden...