Man overleeft sprong vanaf Niagarawatervallen

Een man heeft gisterenmiddag een sprong van 55 meter hoogte vanaf de Niagarawatervallen in Canada overleefd. Dat berichtte CNN vandaag. De Amerikaan lag ruim veertig minuten in het ijskoude water voordat politie en brandweer hem in veiligheid brachten, zo meldde de Canadese politie.

De man had onderkoelingsverschijnselen en een hoofwond opgelopen. Reddingswerkers brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij zijn bewustzijn verloor. De Amerikaan, die tegen de veertig zou zijn, verkeert nu in kritieke toestand.

De man verzette zich lange tijd tegen pogingen om gered te worden. De politiecommandant verklaarde dat hij "vrijwillig in het water sprong en medische hulp weigerde". Het lukte in eerste instantie niet de man per helikopter uit het water te halen. De wind van de propellers werd gebruikt om de man dichter naar de kant te duwen.

De Amerikaan is pas de tweede persoon die een bewuste, onbeschermde sprong vanaf de watervallen heeft overleefd. In totaal is van zeventien mensen bekend dat ze de sprong hebben gewaagd.

Decennia terug tartten waaghalzen vaker het lot door beschermd van de Horseshoe Falls, het bekendste deel van de watervallen in Canada, te springen, vaak zonder goede afloop. Deze stunt is tegenwoordig illegaal en kan een boete of gevangenisstraf opleveren.