Pedofiel op leerlingentaxi zorgt voor woede

Gemeente Valkenswaard werd onlangs getipt dat, tegen alle afspraken met het taxibedrijf Botax uit Valkenswaard in, een in 2007 veroordeelde pedofiel toch leerlingen vervoerde. In eerste instantie ontkende het taxibedrijf bekend te zijn met de veroordeling, later gaf men toe dat het bekend was maar dat men geen andere keuze had dan de man in het leerlingenvervoer in te zetten.

De pedofiel werd in 2007 veroordeeld voor ontucht met een 9 jarig meisje in een taxi. Hij was in het bezit van een chaufferspas en een Verklaring omtrent het Gedrag, deze waren afgegeven voor het misbruik en de veroordeling. Een Verklaring omtrent het Gedrag is vijf jaar geldig.
Gemeente Valkenswaard heeft aangegeven dat ze de samenwerking met het taxibedrijf wil verbreken. Het taxi bedrijf doet naast het leerlingenvervoer in de gemeente Valkenswaard ook het leerlingenvervoer van de Gemeente Waalre, Veldhoven en Bergeijk.

Vanmorgen liet Gemeente Waalre waar het taxibedrijf ook leerlingenvervoer voor doet heeft aangegeven te gaan bekijken of men verder wil met het taxibedrijf. Volgende week heeft ze een bijeenkomst gepland voor de ouders en verzorgers van de kinderen, bij deze bijeenkomst zal ook een jeugdarts van de GGD aanwezig zijn. Ouders en verzorgers krijgen bij deze bijeenkomst te horen of hun kind is vervoerd door deze man.

Met dank aan Bierspons voor de submit.