Meisjes doen aangifte van billenknijperij

Een groot schandaal in het rustige Bergen op Zoom, want een hitsige bejaarde man zou minstens acht tienermeisjes in de billen en borsten hebben geknepen. De verdachte is een 78-jarige Marokkaan, die onderweg naar de moskee steeds zijn slag zou slaan.

Meerdere leerlinges van het Moller Lyceum zou hij hebben betast, maar hij is zich van geen kwaad bewust. "Ik ben met één vrouw getrouwd en ik geloof in God. Hij is mijn getuige dat ik niets fout doe." De officier van justitie, O. de Hollander, weet niet wat hij moet doen met deze ontkenningen. "Dat baart me wel zorgen, dat hij tegen al die aangiften in eenvoudig doet of zijn neus bloedt."

Wat de officier wél had moeten doen is de zaak goed voorbereiden. Vanwege een vormfout moest hij namelijk de beschuldiging van betasting in de schaamstreek laten vallen. De man, die overigens zelf beweert 85 te zijn, heeft verder geen strafblad. Vanwege zijn hoge leeftijd, of dat nu 78 of 85 is, volstaat de officier met een eis van een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 dagen.

Eén van de slachtoffers wilde de man financieel uitkleden en eiste 400 euro smartegeld, maar dat is gereduceerd naar 50 euro. De verdachte zegt het zelf allemaal zeer onprettig te vinden, omdat hij nu heel ver om moet lopen naar de moskee. Hij durft namelijk niet meer langs het Moller Lyceum te lopen en gaat daarom nu vaak niet meer naar de moskee.

De uitspraak is over twee weken.