Jongen verzint ontvoering

Een 13-jarige jongen uit Made heeft vorige week zijn eigen ontvoering verzonnen. De tiener kwam met deze smoes om te voorkomen dat zijn vader boos zou worden, aangezien hij veel te laat thuis zou komen.

Het verhaal van de tiener klopte niet helemaal. De 13-jarige vertelde dat hij door drie mannen in een zwarte Mercedes Vito werd gesleurd. Dit alles zou volgens de jongen rond 17:00 uur in de Geraniumstraat in Made hebben plaatsgevonden. Vervolgens zouden de drie mannen de tiener gedumpt hebben in Hooge Zwaluwe. Nog niet veel later vertelde de jongen dat hij gedumpt was in Lage Zwaluwe. Genoeg aanleiding voor de rechercheurs om de jongen nog een keer goed te ondervragen. Toen kwam de waarheid aan het licht.

De jongen bleek voor zijn zogenaamde ontvoering in Lage Zwaluwe te fietsen. Zijn vader belde hem op om te vragen waar hij bleef. Aangezien de jongen niet op tijd zijn huis in Made zou kunnen bereiken, besloot hij een smoes te verzinnen. Nadat de jongen zijn verhaal bij de politie had gedaan, ging deze direct op pad om de daders te zoeken.

Aangezien de tiener valse aangifte heeft gedaan, is het nu afwachten wat er precies gaat gebeuren. De politie gaat in ieder geval kijken of het mogelijk is dat de jongen of zijn ouders voor de kosten opdraaien.