Peuteren in oor: 150 euro boete

Als je net gedoucht hebt en auto gaat rijden, zorg dan dat je goed droog bent rondom en in je oren, of laat je gsm thuis liggen. Het kan je namelijk een flinke bekeuring opleveren als je een kwaadwillende agent treft. Simon de Bruin uit Amstelveen kreeg een bekeuring van 150 euro voor bellen achter het stuur, terwijl hij volgens eigen zeggen gewoon jeuk aan zijn oor had.

Zijn verklaring luidt: "Ik had mijn vinger in mijn oor omdat er nog water in zat na het douchen. Op het moment dat ik dat deed reed ik langs het politiebureau. Toen ik mijn auto later parkeerde, werd ik aangesproken door twee agenten. Die zeiden te hebben gezien dat ik aan het bellen was. Ik legde uit dat ik niet gek was en zeker niet al bellend langs een politieauto zou rijden."

De Amstelveense agent was onvermurwbaar ondanks het aanbod van De Bruin: "Ik stelde nog voor om het logboek van de telefoon te bekijken, waar je af kunt lezen of je hebt gebeld, maar de agent weigerde dat. Hij zei: U krijgt van mij een bekeuring en u vecht het maar voor de rechter uit."