Danceliefhebbers krijgen eigen tv zender

Danceliefhebbers, in de leeftijd van twintig tot negenenveertig jaar, kunnen binnenkort als het meezit helemaal aan hun trekken komen met een nieuw op te richten televisiestation. Danceconnection wordt geen ordinaire clipzender, maar zal infotainment gaan uitzenden over de dancecultuur in Nederland. Hierbij heeft het station een nauwe samenwerking met vrijwel alle party-organisaties in Nederland voor ogen.

Danceconnection zal reportages van feesten en festivals gaan uitzenden. Ook docusoaps over dj's en producers, talkshows, de kledingtrends, de partyagenda en het laatste nieuws over de dancescene zullen voorbij komen. Nederland kent meer dan 2,5 miljoen danceliefhebbers van house tot hardcore. In twintig jaar tijd is het tot een van de populairste vormen van uitgaan uitgegroeid. Hiermee is dance als zodanig een niet meer weg te denken cultuur in Nederland. 

Danceconnection is op dit moment in onderhandeling met de kabelmaatschappijen UPC en Ziggo om opgenomen te worden in het digitale tv aanbod. De zender verwacht dat ze dit jaar nog in heel Nederland te ontvangen is.

Met dank aan Timothey voor de submit