Veel gegadigden voor FM-frequenties Arrow

Het ministerie van Economische Zaken is al gestart met de voorbereidingen om de FM-frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM vanaf morgen opnieuw te verdelen. Eventuele gegadigden voor de FM-plekken van de rockzender zijn Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en Erik de Zwart. Interesse voor de jazzfrequenties is er volgens ingewijden niet.

De Arrow-zenders dreigen hun FM-frequenties aankomende nacht te verliezen, omdat Arrow een betalingsachterstand heeft van bijna 9 miljoen euro bij de Nederlandse overheid voor het gebruik van de frequenties. Arrow is vanaf morgen op kabel en internet aangewezen.

Het Agentschap Telecom trekt morgen de vergunning in, maar daarmee blijft de schuld van Arrow wel overeind. Arrow Classic Rock heeft een betalingsachterstand van 6.852.500 euro; de betalingsachterstand van Arrow Jazz FM bedraagt 2.039.120 euro. "Dit geld proberen we alsnog te vorderen. Daarvoor loopt al een gerechtelijke procedure, een zogenoemde invorderingsprocedure", aldus een woordvoerder van Agentschap Telecom.