Bananen pijpen voor week presidentschap

Op de universiteit van Oxford is opschudding ontstaan rondom de verkiezing van de zogenoemde weekpresident van de eerstejaars studenten. In een decadente bar op het terrein van de universiteit aten twee 18-jarige presidentskandidates een banaan van tussen de benen van twee daartoe bereid gevonden heren. Dit onder luide aanmoediging van enkele honderden aanwezige toeschouwers.

De bananen werden zo vastgehouden dat het eten ervan leek op het verrichten van orale seks. De dames moesten situps doen waarbij ze telkens als ze rechtop zaten een hap van de vrucht konden nemen. De aanwezige toeschouwers kregen het dringende advies hun stem uit te brengen op de kandidate die het eerst haar banaan op had.

De vice-voorzitter van Oxfords studentenvereniging voor vrouwen, Rachel Cummings (!), heeft laten weten dat ze niet blij is met het gebeurde. Ze is bang dat dergelijke initiatieven eventuele toekomstige kandidaten zullen afschrikken.

De weekpresident van de eerstejaars is verantwoordelijk voor het organiseren van drankevenementen voor de nieuwe eerstejaars studenten in hun eerste week op de universiteit.