Rotonde opgeneukt met Teletubbies

Lopik heeft voor heel even een aparte rotonde gehad. In de nacht van dinsdag op woensdag werd de rotonde door enkele grappenmakers opgeneukt. Zij hadden er een zogeheten 'Tubbierotonde' van gemaakt.

Op de rotonde prijkten een groene heuvel, een zonnetje en bloemetjes. Zelfs konijntjes waren in het gras aanwezig. Een leuk tafereel voor de kleintjes, ware het niet dat deze Tinky-Winky Dipsy eens flink van achteren nam.

De rotonde die voor even werd omgedoopt tot Tubbierotonde heet normaal 'Het Goud van Lopik'. Dit is de eerste van zestien kunstwerken op Utrechtse rotondes en heeft maar liefst 85 duizend euro gekost. In het Lopikse kunstobject zijn twaalf miniatuurkunstwerken ingegraven. Een grote gouden pijl wijst naar de plek waar deze zijn verstopt. Deze pijl is de afgelopen vier weken talloze malen het doelwit geweest van vandalen.

Clara van Floreest, kunstwoordvoerster van de provincie Utrecht, waar Lopik onder valt, is niet enthousiast over de gewaagde rotonde. De provincie heeft gisteren dan ook gelijk de rotonde in de oude staat hersteld. "Alle grafitti, en daarvan hebben we sinds de onthulling vorige maand ook genoeg gezien, verwijderden we ook. Bovendien trok dit zó nadrukkelijk de aandacht, dat de verkeersveiligheid er niet bepaald mee was gediend."

Een foto van de Tubbierotonde is in het bronartikel te vinden