Vanilla Ice zegt sorry wegens wansmaak

Vanilla Ice, wie kent hem nog? De rapper jatte begin jaren negentig een deuntje van Queen, lulde er een stuk overheen over zijn favoriete nagerecht en het geld stroomde binnen. Robert van Winkel, zoals de blonde rapper bij de burgerlijke stand staat ingeschreven, wil zich daar nu voor verontschuldigen.

Vanilla Ice jatte bijna twintig jaar geleden het intro van 'Under Pressure', een hit van Queen en David Bowie, en scoorde er een dikke hit mee. Ook in Nederland leek de roem na de nummer 1-hit onvergankelijk. Mede door zijn rare kapsels en slechte muziek werd de blonde rapper echter het lachertje van de muziekwereld. En terecht, want alle singles na 'Ice, Ice, Baby' draaiden uit op een flinke flop.

Eindelijk heeft Ice, die sinds enkele jaren in de Heere is, nu ook door wat hij de mensheid heeft aangericht. "Het spijt me. Ook al hebben ruim veertig miljoen mensen mijn plaat gekocht, ik kan er geen excuses voor verzinnen", vertelt de rapper.

Ice gaat diep door het stof vanwege zijn muzak en zijn vreselijke kapsels. Ook voor zijn vervelende gedrag en de rellen die hij heeft veroorzaakt wil Ice graag zijn excuses aanbieden.


Het niveau van Vanilla Ice was inderdaad niet al te hoog