Olifant Annabel overleden

In dierenpark Emmen zit sinds vanmiddag een olifant vast in een droge gracht. Het 45-jarige dier, genaamd Annabel, kwam rond vier uur klem te zitten.

Annabel ligt op haar zij en kan geen kant op. Het is niet de eerste keer dat een olifant in het dierenpark in de gracht valt. Normaal gesproken geeft dat alleen geen problemen, omdat de dieren er zelf uit weten te komen.

Het personeel heeft tevergeefs geprobeerd om Annabel uit de gracht te krijgen. Door middel van balken probeerden de medewerkers het dier op te krikken. Inmiddels hebben de hulpverleners een kraan ingeschakeld om het dier uit de gracht te takelen.

Ondanks de drukte blijft de olifant rustig. Dat is volgens de medewerkers van het dierenpark een slecht teken. Als een olifant te lang blijft liggen, kan hij of zij overlijden. De andere olifanten van Annabel haar kudde zijn naar een ander verblijf gebracht.

Update 21:25

Annabel is inmiddels uit de gracht gehaald. Ze wil alleen niet staan en verkeert waarschijnlijk in shock. De dierenartsen hebben meerdere infusen aangebracht.  

Update 22:40

Zojuist is bekend geworden dat Annabel het niet heeft overleefd. Na uren proberen kon ze nog niet op haar poten staan, de verzorgens hebben besloten haar in te laten slapen.