Christenextremisten dreigen met verstoren begrafenissen

Aanhangers van de Westboro Baptist Church uit Amerika dreigen de begrafenissen van de slachtoffers van de vliegramp op Schiphol te verstoren.

De extremistische aanhangers van de kerk staan bekend om hun acties tegen homo's en hun betogingen op begrafenissen van Amerikaanse soldaten die gesneuveld zijn in Irak en Afghanistan. Tijdens deze demonstraties gebruiken ze borden en spandoeken met opruiende teksten als: 'God hates fags', 'Thank god for aids', 'Thank god for 9/11'.

De meest gehate familie van Amerika vormt het hart van de kerk. In een documentaire van Louis Theroux was te zien hoe de hele familie dagen achter elkaar op de hoek van de straat en op begrafenissen met de eerder genoemde borden staat te protesteren. Jong en oud wordt ingezet om de hetze tegen homo's en het Amerikaanse leger voort te zetten.

Gisteren bracht de sekte op hun site al naar buiten dat ze hun protesten ook op Nederland zullen richten. Op de site is onder meer te lezen dat de watersnoodramp uit 1953 een straf van god was voor alle criminele kinderen die in Nederland zijn geboren. Daarnaast vullen ze het aan met enkele kreten als: 'God hates the morally depraved and filthy Netherlands people', 'God hates fags and fag-enablers'.

In een document op hun site dat vandaag is gepubliceerd kondigt de kerk aan dat de begrafenissen van de slachtoffers van de vliegramp zullen worden verstoord met een religieus protest dat als een waarschuwing moet worden gezien. 'God hates the morally depraved and murderous Turkisch Muslims'.

Of de groep daadwerkelijk af zal reizen naar Turkije, waar hoogstwaarschijnlijk de drie piloten zullen worden begraven, of Nederland is niet bekend. Noch of de groep het land wel in zal kunnen komen.  

Bekijk de documentaire over de meest gehate familie van Amerika.