Uitbreiding verkooppunten OV-chipkaart

Als je nog geen OV-chipkaart hebt, en er wel één wil aanschaffen, dan hoef je binnenkort niet meer bij de RET in de rij te staan. Het is de bedoeling dat er in april 115 extra verkooppunten in heel regio Rotterdam bij gekomen zijn. Ze moeten bij sigarenwinkels en dependances van Primera en Tabak & Gifts komen te staan. Zo kunnen reizigers die niet aangewezen willen zijn op de metrostations ook een pas aanschaffen of opwaarderen.

Dit heeft Pedro Peters, directeur van de RET, gisteren laten weten aan de Rotterdamse verkeerswethouders. Hij stipte ook de verplichte overgang op de OV-chipkaart in de metro nog even aan. Volgens hem is de overgang naar de kaart goed verlopen. De uitzondering vormen de studenten: "Dat is mislukt, we moesten in een paar dagen 22.000 extra sleutelpassen uitgeven." In mei zouden alle zes- á zevenhonderdduizend studenten in het bezit moeten zijn van de speciale OV-chipkaart.

Het gebruik van de kaart is ook toegenomen in de trams en bussen in de regio. De Connexxion streekbussen zien ook een toename van het gebruik. Het wachten is op Qbuzz, dat in april wil starten met de ov-chipkaart. "Als ook onze buren zijn overgestapt, dan kunnen we de strippenkaart in de bus en tram afschaffen." zo verklaart Peters. Hij is vooral trots op de 'goede rapportcijfers' van de reizigers: "Wat we vooral hebben gemerkt is dat acceptatie volgt op invoering."

Busbedrijf Arriva denkt nog wel enkele maanden nodig te hebben voor de invoering van de OV-chipkaart.